Meer weten?

Op deze pagina vind je het sollicitatieproces, contactgegevens en praktische informatie over WSP en onze kantoren.

Where creators of the world feel at home

Over WSP

WSP is een wereldwijd opererend advies- en ingenieursbureau met het hoofdkantoor in Montreal, Canada. In Nederland werken we met 480 collega’s op 10 locaties. We bieden een integraal dienstenpakket op het gebied van Transport & Infrastructure, Property & Buildings, Earth & Environment en Power & Energy. Onze teams zoeken naar duurzame oplossingen en we investeren in kennisontwikkeling op grensoverschrijdende thema’s als toekomstgericht bouwen, klimaatadaptatie, energietransitie en digitalisering. Omdat we de wereld willen verbeteren. Dat klinkt groot. Maar we geloven dat we dat verschil kunnen maken. Wij maken samen een toekomstbestendige leefomgeving. Wij maken samen de wereld Future Ready.

En de grootste investering? Die doen we in onze mensen. Want de wereld vooruithelpen begint bij elkaar.


Dit is ons sollicitatieproces

Je hebt een mooie vacature gevonden? Of je wilt hier afstuderen of werken naast je studie? Leuk! We zijn benieuwd naar je sollicitatie. We begrijpen dat solliciteren al spannend genoeg kan zijn, daarom houden wij ons proces graag simpel. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent. Het bestaat daarom maar uit 6 stappen:

Stap 1) Jij solliciteert

Je vult het sollicitatieformulier in en je uploadt je CV en motivatie. Omdat jij natuurlijk zeker wilt weten dat je sollicitatie goed is aangekomen, krijg je een automatische bevestigingsmail.

Stap 2) Wij screenen jouw sollicitatie

Wij bekijken of jouw profiel past bij de vacature en bij ons als organisatie. Binnen één week krijg je van ons een reactie. Zien wij ook een match? Dan nodigen we je uit voor een gesprek.

Stap 3) Jij komt op gesprek

Als eerste praat je met je toekomstige collega’s, een leidinggevende of een recruiter. We willen je leren kennen, weten waar je focus ligt en wat je zoekt in een functie. En natuurlijk vertellen wij ook wie wij zoeken en wat we je te bieden hebben.

Stap 4) Het vervolggesprek

Zijn wij enthousiast en ben jij dat ook? Dan plannen we nog een gesprek. Daarin gaan we nog dieper in op jouw wensen, ambities en je kwaliteiten. Dit gesprek heb je o.a. met je directe, toekomstige collega’s. Dan zie je meteen met wie je straks gaat samenwerken.

Stap 5) Het contractvoorstel

Hebben we er allebei nog steeds een goed gevoel bij? Dan doen we je een aanbod. Als jij daarmee akkoord gaat, verwelkomen we je van harte als onze nieuwe collega!

Stap 6) Gefeliciteerd en welkom bij WSP

Op je eerste officiële dag bij WSP maak je kennis met je collega’s, krijg je een rondleiding op de locatie en praten we je bij. Je telefoon en laptop liggen al klaar en je krijgt een welkomstpakketje. In de ochtend vieren wij de komst van een nieuwe collega altijd met een persoonlijk cadeautje.

We willen dat je je thuis voelt en dat je alle info en kennis krijgt om er een succes van te maken. Daarom is je eerste dag ook meteen de start van een inwerkprogramma. Je krijgt een mentor die je daarbij begeleidt.

Fijn dat je er bent!

Arbeidsvoorwaarden

Gedurende het sollicitatieproces kijken wij naar jouw kennis, opleiding, relevante werkervaring en kwaliteiten. Hebben we er allebei nog steeds een goed gevoel bij? Dan doen we je een aanbod.

 • Een marktconform bruto maandsalaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Goede pensioenregeling
 • Keuze uit 25, 29 of 34 verlofdagen
 • Reiskostenvergoeding Woon > Werk
 • Thuiswerkvergoeding
 • Een laptop en mobiele telefoon
 • Aanvullende (premievrije) verzekeringen waaronder arbeidsongeschiktheid

 

Daarnaast bieden wij je ook andere mogelijkheden aan:

 • Kans om je breed te ontwikkelen binnen ons bedrijf
 • Via onze WSP Academy kan je deelnemen aan opleidingen, trainingen, kennisbijeenkomsten, workshops en cursussen
 • Internationale projecten in samenwerking met onze WSP-collega’s in het buitenland
 • Dankzij de mogelijkheid om 50% thuis te werken, digitale meetings en de vrijheid om je eigen uren in te delen, stem jij werk en privé optimaal op elkaar af
 • (Electrische) fietsregeling
 • Personeelsuitjes/-activiteiten


Stagevoorwaarden

Kijk vooruit en kies je doel. Met een stage of een afstudeeropdracht bij WSP leg je een sterke basis voor een mooie loopbaan. Zo voel jij je helemaal thuis bij WSP:

 • Je werkt aan een uitdagende opdracht bij een vooruitstrevend advies- en ingenieursbureau
 • Afwisselend werk in een dynamische omgeving
 • Er is veel focus op groei en persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld met een persoonlijke begeleider en door je de kans te bieden jouw ambities en creativiteit alle ruimte te geven binnen ons bedrijf
 • Ook heb je uitzicht op een baan bij WSP wanneer je je studie en afstudeerstage succesvol hebt afgerond
 • Dankzij de mogelijkheid om 50% thuis te werken, digitale meetings en de vrijheid om je eigen uren in te delen, stem jij werk en privé optimaal op elkaar af
 • Uiteraard is een mooie vergoeding voor je werkzaamheden bij ons vanzelfsprekend
  • Voor HBO- en WO-studenten bieden we €550,- per maand.
  • Voor MBO-studenten bieden we €200,- per maand.

Locaties

We opereren vanuit tien kantoren in Nederland. Al onze kantoren zijn bereikbaar via ons algemene telefoonnummer +31 (0)88 910 200 en nl.info@wsp.com.

Arnhem
Utrechtseweg 310 (gebouw B50), 6812 AR Arnhem
Rotterdam
Hofplein 20 (kantoor 2.17)
3032 AC Rotterdam
Apeldoorn
Linie 524
7325 DZ Apeldoorn
Breda
Tramsingel 2
4814 AB Breda
Eindhoven
Scherpakkerweg 23
5616 HP Eindhoven
Hoogvliet
Hoefsmidstraat 41
3194 AA Hoogvliet
Leeuwarden
Orionweg 28
8938 AH Leeuwarden

Archimedesweg 5
8912 AK Leeuwarden
Maastricht
Gaetano Martinolaan 50
6229 GS Maastricht
Nieuwegein
Ringwade 41
3439 LM Nieuwegein

Wil je meer weten over ons bedrijf?

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Where creators of the world feel at home