Vizier op bewegingen. Met oog voor het team

Suzanne Kocken
Directeur business unit Property & Buildings

Where creators of the world feel at home

Nationaal profiteren van ons internationale netwerk

Voordat ik hier kwam, werkte ik onder andere voor een familiebedrijf en voor een corporate. Bij WSP voelt het echt als het beste van die twee werelden: de kracht van een grote, internationale organisatie, maar ook dat familiegevoel. Ook als je werkt met collega’s van over de hele wereld. Want we hebben een internationaal netwerk met ontzettend veel kennis en kunde die we goed kunnen gebruiken bij onze projecten hier in Nederland. Dat is echt wel uniek.

Technische mensen op het podium

Wij denken graag met opdrachtgevers mee over risico’s. Wij kunnen hen helpen om projecten haalbaarder te maken of om kosten te drukken. De grote hoeveelheid kennis en ervaring in ons grote internationale netwerk zijn daarbij enorm waardevol. Dat lieten we ook zien in onze bijdrage aan plannen om een industrieterrein om te bouwen naar een stadswijk. De opdrachtgever vroeg ons een eerste studie uit te voeren om de technische randvoorwaarden voor het nieuwe project te definiëren.

We schetsten o.a. een aantal scenario’s voor verschillende hoogten van gebouwen.En lieten zien wat er gebeurt als ze 70, 125 of 150 meter hoog zouden worden. Ons rapport geeft de opdrachtgever handvatten om keuzes af te wegen tegen de ontwerpopdracht en het programma van eisen. Ook gaf het ze aanknopingspunten om samen met de gemeente tot een financieel haalbaar ontwerp te komen dat past bij hun ambities. Zo maak ons werk het voor alle partijen makkelijker om besluiten te nemen.

Technische mensen zijn vaak bescheiden. Terwijl ze juist het onmogelijke mogelijk maken. Hun bijdrage is zo waardevol en maakt echt een mega impact. Wij kiezen daarom voor een andere aanpak. We geven ze een sturende rol, niet de dienende rol die ze gewend zijn. Ze mogen trots zijn op wat ze kunnen en doen. Ze mogen het podium pakken. Dat vind ik mooi om te zien.

Schakelen tussen grote lijnen en persoonlijke aandacht

Verbinding is belangrijk. En niet alleen op mooie, grootse doelen, maar ook tussen ons als collega’s. Iedere dag weer. Daarom maak ik graag tijd voor de mensen die meebouwen aan het succes van onze projecten. Hun kwaliteiten en inzet maakt het verschil en zij verdienen aandacht en waardering. Ik praat 1-op-1 met ze over hoe zij hun en onze doelen willen gaan halen. En ik ben natuurlijk graag op de locaties. Om met elkaar samen te werken, maar ook gewoon omdat de sfeer er zo goed is. Als ik daar ben, voel ik me echt een onderdeel van die teams.

Top of mind

Digitalisering, duurzaamheid en circulariteit. Dat zijn onderwerpen die wij moeten omarmen als vaste parameters in projecten. Ik ben graag bezig met innovatie. Daarom vind ik ons Future Ready programma [link] ook zo waardevol. Het laat zien dat we het kunnen, ook omdat we snel schakelen en ingericht zijn op kennisdeling. We hebben databases vol waardevolle kennis, maar ik kan ook altijd mijn collega’s bellen of bij ze binnenlopen. En als wij het hier niet weten, zit ik in no-time in een call met Amerika.

Mijn grote doel is om WSP top of mind te maken bij de grote namen in onze branche. Als partij die kijk heeft op de thema’s die ertoe doen, die daarin meedenkt en samenwerkt met de klant. Zo kom je op een andere manier om tafel bij de partijen met de projecten die ertoe doen. Dan maak je in de toekomst echt veel impact.

Uitgelichte
vacatures

Jurist Omgevingsrecht

Regio Maastricht 32 - 40 u

  • Property & Buildings

Teamleider Bouwadvies

Regio Apeldoorn 36-40 u

  • Property & Buildings
  • Property & Buildings

Modelleur Prefab Betonconstructies

Regio Nieuwegein 40 u

  • Property & Buildings
Where creators of the world feel at home