Vizier op resultaat. Waardering voor succes

Martijn van den Berk
Directeur Business Unit Transport & Infrastructure

Where creators of the world feel at home

Internationaal tunnelteam in Antwerpen

Mijn team doet zowel de droge als de natte infra. In Antwerpen zijn we met dat laatste bezig op een groot tunnelproject. Het begon met een relatief bescheiden rol, maar gaandeweg werd ons aandeel in het project, en dus de vraag naar mensen behoorlijk groot. Maar iedereen op één project zetten vond ik een te groot bedrijfsrisico. Daarom heb ik mijn collega’s uit Spanje erbij gehaald. Die hebben een ijzersterk en groot tunnelteam. Samen met onze Spaanse en inmiddels ook Zuid-Afrikaanse collega’s zijn we in Antwerpen nu mooie dingen aan het doen. Zo kunnen we laten zien wat we kunnen op technisch vlak, maar ook op het mobiliseren van capaciteit. En wat ons internationale netwerk hiermee toevoegt voor onze opdrachtgevers.

Bijzonder aan deze opdracht is bovendien dat we – na een succesvolle pilot – veel konden doen op basis van automatisering en digitalisering. Zo konden we veel meer scenario’s doorrekenen en waren we veel flexibeler in ons ontwerpproces. En we doen meer van dit soort bijzondere projecten, zoals een 800 meter lange kadermuur in Vlissingen. Daar zijn we echt van begin tot eind bij betrokken.

Samenwerking en groei

Het is mijn taak om de juiste mensen op de juiste plek te zetten en ze te enthousiasmeren. Ik kijk naar hun sterke kanten en zet ze daarop in. Dat geeft meestal al een garantie dat ze goed met elkaar kunnen samenwerken en het zorgt ervoor dat alles soepel loopt. En als dat niet zo is, bied ik een luisterend oor. Frustraties moeten er soms gewoon ook even uit. Mijn doelen zijn o.a. om ‘Team Water & Infra’ te laten groeien, onze automatiserings- en digitaliseringskant verder te ontwikkelen en om circulariteit in onze oplossingen tot één van onze speerpunten te maken.

Een grote organisatie die klein aanvoelt

We zijn een groot internationaal bedrijf en vaak betrokken bij grote ontwikkelingen in infrastructuur. En toch doen we ook nog steeds veel kleine projecten. Die afwisseling is één van de vele redenen waarom ik het werken hier zo leuk vind. Bij ons voelt het alsof je bij een klein bedrijf werkt. Geen kapsones, maar een unieke en open sfeer op elke afdeling. Dat waardeer ik enorm. Want ik mag dan wel ‘directeur’ op mijn kaartje hebben staan; het liefst zit ik gewoon tussen de mensen. Om samen successen te vieren. En natuurlijk om te horen wat de stand is in de tafeltenniscompetitie.

Uitgelichte
vacatures

  • Transport & infrastructure

Ontwerpleider / Hoofdconstructeur Infra

Regio Leeuwarden, Nieuwegein 32-40 u

  • Transport & infrastructure

3D Modelleur Civiele Constructies

Regio Nieuwegein 32-40 u

  • Transport & infrastructure
Where creators of the world feel at home