Gericht op sterk advies. En op jouw carrière

Loes Kip
Adviseur ESG

Where creators of the world feel at home

Migreren binnen de organisatie

“Als je iets leuk vindt om te doen, ben je vrij om te migreren binnen onze organisatie”, zei iemand tegen me toen ik hier net was begonnen. En dat heb ik gedaan. Ik begon met bodemonderzoek en nu adviseer ik klanten in binnen- en buitenland over duurzaamheid.

Dat deed ik ook bij de overname van een Nederlands bedrijf door een internationale marktleider uit Finland. Transactiesupport noemen we dat en het is wat ik het liefst doe. Het focust op duurzaamheid, is erg afwisselend en ik leer zoveel over alles rondom ondernemen. Daarnaast geeft het me ook nog eens de kans om een betere plek van deze wereld te maken. En dat voelt goed.

Wat ik ook heel cool vond aan dit project is dat ik veel verantwoordelijkheid kreeg. Sterker nog, ik had zelfs twee keer de leiding, toen mijn manager op vakantie was. We dachten namelijk dat het project was afgerond, maar er kwamen nog wat extra vragen en taken bij. Zo was ik tijdelijk de eindverantwoordelijke van een project wat later zelfs het Financieel Dagblad haalde. In minder dan een jaar tijd. Hoe gaaf is dat?

Oud en nieuw. Nationaal en internationaal

Mijn team Strategic Advisory voelt nog als een startup omdat we nog niet zo lang bestaan. Ik vind het tof dat ik eraan kan meebouwen, samen met mensen die hier al een hele geschiedenis hebben. Zij nemen me mee in processen en zorgen dat ik er nooit alleen voor sta. Het is hier gezellig en we hebben het echt leuk met elkaar. We lunchen samen, plagen elkaar graag en met Halloween kwamen we verkleed naar kantoor.

Het zijn voor iemand anders misschien kleine dingen, maar voor mij maken ze een groot verschil. Ook met de mensen in het buitenland is het contact goed. We zoeken elkaar op waar en wanneer we kunnen. Zo sprak ik laatst iemand met dezelfde functie als ik, maar dan in Korea. Dat was best gek. Dan besef je ineens weer dat WSP echt over de hele wereld te vinden is. En niet alleen in Breda of Nieuwegein.

Uitgelichte
vacatures

Where creators of the world feel at home