Blik op grote ontwikkelingen. Oog voor het kleinste detail

Jessica Martens
Constructeur

Where creators of the world feel at home

Project selfies

Naar WSP gaan was echt een goede keuze. Met mijn leidinggevende praat ik over projecten die bij mij passen en ik ben me echt al technisch aan het verbreden. Dat wil ik ook blijven doen. Zodat ik over vijf jaar meer aan de voorkant van projecten kom te staan en nog meer direct met de klant samenwerk. Ik ben nu vooral bezig met de rekenkundige kant van complexe constructies. Hoe uitdagender, hoe beter.

Voordat ik mijn carrière als constructeur begon, heb ik op de TU/e Bouwkunde met specialisatie Constructief ontwerpen gestudeerd. Bij WSP ben ik niet alleen maar betrokken bij de ontwerpfase, maar ook bij de technisch ontwerp en de uitvoeringsfase. Hierdoor weet ik al tijdens het maken van de berekeningen, hoe het daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Zo kan ik goed vooruitdenken en risico’s inschatten. Zoals bij de staalconstructie voor het bijeenkomstgebouw in Reusel. Dat was geen rechttoe rechtaan constructie en had grotere overspanningen. Op de universiteit leer je natuurlijk wel het een en ander over staal, maar dit was toch echt wel andere koek en een mooie uitdaging.

Als zo’n project af is, vind ik het leuk om het resultaat van mijn werk te zien. Want als ik er mee bezig ben, zijn het slechts tekeningen en berekeningen. Maar in het echt sta ik altijd weer te kijken van de grootte. En ben ik vaak best wel een beetje trots op het resultaat. Van elk project maak ik dan ook stiekem een foto met mijzelf erbij; een project-selfie. Dat is een beetje mijn guilty pleasure.

Eilandjes bij elkaar brengen

Er zijn een paar thema’s voor de toekomst die ik belangrijk vind. Zoals digitalisering en automatisering, zodat we nog efficiënter kunnen gaan werken en nog meer projecten kunnen gaan doen. Daarnaast moeten we veel en veel duurzamer gaan bouwen. Ik probeer in mijn berekeningen daar al op voor te sorteren, bijvoorbeeld door er rekening mee te houden dat constructies in de toekomst ook zonnepanelen kunnen gaan dragen. Als je zo vooruitdenkt, kan ook bij het allergrootste project een kleine verbetering in het proces een enorm verschil maken.

Het allerleukst vind ik het om dat samen te doen met mijn collega’s. Wij werken samen om elkaar vooruit te brengen. Zonder ego’s of politiek. Er heerst geen haantjescultuur bij WSP. Dat voelt echt anders dan bij andere organisaties. Hier kan ik echt mezelf zijn.
Met een babbeltje en het uitwisselen van kennis leg ik graag de verbinding met anderen. Bijvoorbeeld met de techneuten die toch vaak liever op hun ‘eilandje’ werken. Zo maken we samen van al die individuele talenten één grote, sterke organisatie.

Uitgelichte
vacatures

Jurist Omgevingsrecht

Regio Maastricht 32 - 40 u

  • Property & Buildings

Teamleider Bouwadvies

Regio Apeldoorn 36-40 u

  • Property & Buildings
  • Property & Buildings

Modelleur Prefab Betonconstructies

Regio Nieuwegein 40 u

  • Property & Buildings
Where creators of the world feel at home